PROGRAMJAINK

2022.05.12. | A Váci Egyházmegyei Szamaritánus Szolgálat munkatársainak találkozója

A Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat Intézményfenntartó Központ és a fenntartásában lévő szociális és gyermekvédelmi intézmények vezetőinek első féléves munkatalálkozója 2022. május 12-én zajlott Vácon, ahol bemutatkozott új intézményünk, a Szent Hedvig Idősek Otthonának vezetője Szabó Krisztina, valamint a vezetők megosztották tapasztalataikat a Koronavírus okozta nehézségekről és egyeztettek a fokozatos nyitás lépéseiről.


A Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat bemutatkozása és kibővített épületének megáldása

A Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat Intézményfenntartó Központ és a fenntartásában lévő szociális és gyermekvédelmi intézmények vezetői bemutatkoztak új megyéspüspöküknek Marton Zsoltnak. | További részletek…


2019.10.16-17. | Lelkigyakorlat a Szamaritánus Szolgálat Intézményvezetői és vezető munkatársai számára

A lelkigyakorlatot idén Miklós Zalán kókai plébános atya vezette. Testben és lélekben kicsit megpihenve, a hétköznapok lüktetéséből kiszakadva töltöttünk másfél napot.  Zalán atya vezetésével tudtunk az adminisztratív feladatoktól eltávolodva a saját Istenkapcsolatunkra koncentrálni.

[Best_Wordpress_Gallery id=”10″ gal_title=”2019. Lelkigyakorlat”]


2019. 09.18. | Munkatársaitól búcsúzott Beer Miklós nyugalmazott püspök

Szent Kornél és Szent Ciprián vértanúk emléknapján, a váci székesegyházban Dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye nyugalmazott püspöke ünnepi szentmise keretében búcsúzott közvetlen munkatársaitól és az egyházmegye szervezeteinek dolgozóitól.
| További részletek…


2019.09.17. | Őszi, vezetői értekezlet Rimócon

A Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat Intézményfenntartó Központ őszi vezetői értekezletét 2019. szeptember 17-én, Rimócon a Szent Miklós Gondozási Központban tartotta.

A Szamaritánus Szolgálat vezetői értekezletei, a szokásos rendben, forgó rendszerben, mindig más intézményben kerülnek megrendezésre. Szeptemberben Rimócra látogattunk.

A Gondozási Központ megtekintése után az intézményvezetőket és a fenntartó iroda munkatársait Beszkid János Polgármester úr fogadta, aki röviden bemutatta a települést. Czombos József plébános atya vezetésével megtekintettük a római katolikus templomot.

Az értekezlet helyszíne a Tízpengős vendégházban volt, ahol az aktuális szakmai feladatok megbeszélése után vezetői beszámolók következtek. Az értekezlet keretében búcsúztattuk a Szent Lőrinc Szociális Szolgáltató (korábbi nevén Nagymarosi Támogató és Otthonápolási Szolgálat) vezetői posztról leköszönő, de munkatársként velünk maradó Müllerné Hontvári Máriát.

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”2019. Vezetői”]


2019.05.16. | A Váci Egyházmegyei Szamaritánus Szolgálat munkatársainak találkozója

A Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat Intézményfenntartó Központ és a fenntartásában lévő szociális és gyermekvédelmi intézmények vezetőinek éves munkatalálkozója volt 2019. május 16-án. A találkozó alkalmat adott hálaadó szentmisére is, amelyet Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be a Püspöki Palota kápolnájában. | További részletek…


2017.10.11-12. | Az Intézményfenntartó Központ éves lelkigyakorlata Mátraverebély-Szentkúton