SZENT LŐRINC SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ

| ALAPDOKUMENTUMAINK | PROGRAMJAINK |

Cím: 2626, Nagymaros, Dózsa György út 5.

Intézményvezető: Gável Péter
Tel: +36 30 633 1305
E-mail: szentlorinc.nagymaros@vaciegyhazmegye.hu


Bizony, mondom nektek, amit a legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem  tettétek.”
(Mt.25,31-46)

A Szent Lőrinc Szociális Szolgáltató otthonápolási- támogatási szolgáltatást nyújt, népkonyha szolgáltatást végez, engedéllyel rendelkezik szociális étkeztetésre és házi segítségnyújtásra.

Az otthoni szakápolás keretein belül – a kezelőorvos rendelésére –  szakképzett ápoló/gyógytornász végzi az ellátást a beteg otthonában, vagy tartózkodási helyén. Az otthoni szakápolás abban az esetben vehető igénybe, ha a beteg egészségi állapota – orvosi végzettséghez nem kötött – komplex kórházi ápolást igényelne, de azt helyettesíteni lehet az otthoni szakápolás körében nyújtható ellátásokból összeállított kezeléssel. Ennek keretében a térítésmentesen nyújtott ellátás naponta egy, három órát meg nem haladó vizit. Az otthoni szakápolás időtartama alatt a beteg más szolgáltatótól kórházat, kiváltó ellátást nem vehet igénybe. A szolgálat kiemelt feladata a daganatos beteges hospice szemléletű ellátása.

A támogató szolgálat célja a fogyatékos személyek saját lakóhelyén, lakókörnyezetében történő segítése, életvitelének megkönnyítése, elsődlegesen lakáson kívüli szolgáltatások, közszolgáltatások elérésének segítésével, valamint önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása. Szállító szolgálat feladata a  lakóhelytől Vácra – speciális intézményekbe – mikrobuszokkal naponta történő oda-vissza szállítás, melynek  keretében  speciális óvodai, iskolai képzésre szoruló gyermekek  szállítása és szállítás alatti felügyelete történik, értelmi fogyatékos, autista, siket és beszédsérült gyermekek vonatkozásában is. Feladata továbbá személyi segítés, információnyújtás, tájékoztatás, ügyintézés, gyógyászati segédeszközök beszerzése, kölcsönzés, javítás megszervezése, szabadidős tevékenység szervezése, elérésének segítése.

Az támogató és otthonápolási szolgálat ellátási területe Vác és a Duna-kanyar környéke, nevezetesen Nagymaros, Kismaros, Verőce, Szokolya, Kóspallag, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes települések.

NagymarosKoll