SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉS – NÉPKONYHA

| ALAPDOKUMENTUMAINK | PROGRAMJAINK |
————————————————————————
Cím: 2600, Vác, Báthori M. u. 4.

Koordinátor: Sándorné Debreczeni Katalin
E-mail: sandor.kata@vaciegyhazmegye.hu
Tel.: +36 30 / 715-1533
————————————————————————

Dr. Beer Miklós püspök atya szándékának megfelelve az Intézményfenntartó Központ szolgáltatóvá válásával 2017-ben, szociális étkeztetés keretében, népkonyha szolgáltatást indított. Az egyházmegye területén, Vác, Rétság, Gödöllő és Nagykáta járásokban rendelkezünk engedéllyel.

Népkonyhai tevékenységünk célja az egyházmegye területén az éhezés csökkentése. A népkonyhai szolgáltatás az alapellátás keretén belül ingyenesen, helyben fogyasztási lehetőséggel legalább napi egy tál meleg ételt biztosít azoknak a szociálisan rászorult személyeknek, akik más étkezési formát nem tudnak igénybe venni. Szociálisan rászorult embernek tekinthetők mindazon személyek, akiknek számára tartósan, vagy átmenetileg gondot okoz a napi egyszeri meleg étel előteremtése.

Egyházi Fenntartóként további cél, hogy karitatív és evangelizációs elemek is megjelenjenek a feladatellátás kapcsán. A szakmai tartalom akkor válik a Fenntartó számára elfogadhatóvá, ha a személyes törődés, odafigyelés, gondoskodás elemei állandó, markáns kísérői a szolgáltatásnak.