2019.05.16. | A VÁCI EGYHÁZMEGYEI SZAMARITÁNUS SZOLGÁLAT MUNKATÁRSAINAK TALÁLKOZÓJA

A Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat Intézményfenntartó Központ és a fenntartásában lévő szociális és gyermekvédelmi intézmények vezetőinek éves munkatalálkozója volt 2019. május 16-án.

A találkozó alkalmat adott hálaadó szentmisére is, amelyet Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be a Püspöki Palota kápolnájában.

003143-20190520103845-01

A megyéspüspök szentbeszédében a befogadásról elmélkedett. Amelynek egyik része az, amikor keresztényi szeretettel másokat, az elesetteket befogadjuk és segítünk a szükséget szenvedőkön. A másik része a befogadásnak a Jóisten befogadó szeretete, amellyel minden embert befogad, és elfogad. Ennek a befogadó Istennek lehetünk munkatársai az irgalmasság gyakorlásakor: „Aki titeket befogad, engem fogad be, aki pedig engem fogad be, azt fogadja be, aki engem küldött (Mt. 10,40). Nagy titok ez, hogy a Jóisten ránk bízza testvéreinket. Fedezzük fel minden elesett testvérünkben Krisztus arcát” –mondta.

Az Eucharisztia vonatkozásában pedig arról a befogadásról beszélt, amellyel időtől és helytől függetlenül vehetjük magunkhoz, és fogadhatjuk be ígérete szerint, magát Krisztust. Ő a szolgálatunkhoz megadja azt az erőt, amellyel a nehézségeket és akadályokat le tudjuk küzdeni.

A szentmisét követően a Szamaritánus Szolgálat munkatársai és az intézmények vezetői bemutatták tevékenységüket, majd kötetlen beszélgetés keretében osztották meg tapasztalataikat a főpásztorral és egymással. Ez után munkaértekezletet tartottak, melyen megbeszélték a jövőbeni feladatokat és az elérendő célokat.

Szöveg és fotó: Bölönyi Gabriella, Váci Egyházmegye

FORRÁS, képek, részletek… |

| VISSZA: programjaink